Smaksätt ditt kolsyrade vatten med Aromhusets smak av päron
Ett saftigt päron uppskattas av både vuxna och barn i blandade åldrar. Det plockas från päronträdet som är ett stort, rakt träd som är nästan lika slittåligt som äppelträdet. Päronet är, precis som äpplet, en av få frukter som helst växer och frodas i vårt sydsvenska klimat och har funnits här sedan Medeltiden. Päronen mognar under sensommaren och har sin skördetid mellan augusti och september. Päron kan lagras någorlunda länge i kylig miljö, men är otroligt känsligt för stötar varefter det ruttnar fort.
Smaken av ett moget päron är söt samt mjuk och är ingalunda lika syrligt som äpplet. Det finns annorlunda sorter och både smak samt konsistens varierar. Ett päron kan vara ganska torrt, mjöligt eller så saftigt att det är problematiskt med all saft som rinner ur det när man sätter tänderna i det. Mestadels används päronet till att ätas som det är, men då och då görs det dessutom mos alternativt juice.
När Gert Strand skulle ta fram 16 smakessenser för kolsyrat vatten så valde han att göra en essens med smak av Päron. Han var säker på att det skulle kunna bli en favorit bland många. Aromhusets Päron är en essens helt utan socker eller sötningsmedel. Både smak samt lukt stämmer totalt överens med riktiga päron och att ha päronsmak i sitt bordsvatten är väldigt mumsigt och uppfriskande.
Alla Aromhusets smaker går att mixa med varandra. Just Päron är enormt välsmakande som den är eller tillsammans med Äpple alternativt Persika. Päron samt Vanilj är dessutom en perfekt kombination, om än möjligen lite otippad.
Det fakta att Aromhusets essenser är fria från socker medför att de ligger otroligt rätt i tiden. De kan drickas med gott samvete av både barn och vuxna och är definitivt ett piggare alternativ än vanligt, slätt vatten. Vi dricker överhuvudtaget mer kolsyrat vatten än tidigare och smaksatt kolsyrat vatten säljs det mer av i butikerna är naturellt. Efterfrågan är ofantlig men utbudet är, även om det är betydligt större än i de flesta övriga länder, fortfarande relativt begränsat. Det finns tämligen många smaker, men smakstyrkan är oftast mycket svag och stundtals hade det varit smakligt med en aning extra smak.
Aromhusets essensflaskor består av 30 ml koncentrerad smak och räcker till ungefär 15 liter kolsyrat vatten. Man rekommenderar 2 ml essens per liter vatten för att få en smakstyrka som ligger något över den man finner i butikens drycker. Det är dock fullständigt upp till en själv om man vill ha svagare alternativt starkare smak och med flaskans kapsyl alternativt medföljande doseringspipett är doseringen verkligen enkel.
Man kan bruka Aromhusets Päron till färdigt kolsyrat vatten från affären, men vill man spara lite pengar, slit och släp samt göra en god handling för miljön, så kan man lika gärna investera i en kolsyremaskin och göra jobbet själv. Det tar inte mer än några sekunder att kolsyra kranvatten och resultatet blir detsamma som det man får från de dyra märkena i närbutikens hyllor. Vad gäller Aromhusets Päron samt övriga essenser så passar de lika bra att ha i samtliga sorters kolsyrat vatten.