Använd banangrädde för att dekorera tårtan
Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med arom av banan har många användningsområden och tack vare att den är helt fri från kalorier blir den kvickt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.
Banan har söt smak, det vet vi allihopa. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande kurvig. Bananer är verkligen roliga och upplyftande frukter på alla sätt och vis. Aromhusets gräddarom med smak från banan är sannerligen inget särfall. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten tydlig arom av banan utan att kännas syntetisk och dessutom färgar den grädden klart gul.
Banangrädde är superb att ha som dekor på tårtan eller som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande god och det finns hotande risk att man råkar lapa i sig aningen för mycket av den smaksatta grädden före den tillförs på tårtan. Det medför självklart ingenting för var flaska gräddarom räcker till hela två liter grädde. Det blir en del tårtor, det. hur vispa kokosgrädde
Så klart äger gräddaromerna fler användningsområden än endast till grädde. De flesta älskar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan förutspås bli en färsk favorit till just detta ändamål. Det blir mycket lättare att få barnen att intaga hälsomedveten, naturlig yoghurt utan konstiga tillsatser ifall den har gul färg och smak av banan.
En pava gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver omkring 1,5 ml arom för bästa verkning. Man kan ta mindre om man önskar ha en aning mildare arom och ljusare kulör, det avgör man själv, överdosering kan emellertid medföra aningen besynnerlig eftersmak.
Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre klassiska smaker – choklad, blåbär samt jordgubbe med ljusbrun respektive blå samt röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir alldeles grön i färgen. Allihopa är riktigt delikata men jordgubbe och banan delar nog ändå första position vad gäller nytta.
Vill man göra hemmagjord glass är dessa aromer underbara smak- och färgsättare. De går även att förena för att erhålla till exempel glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite inom en klass för sig själv med aningen mer exotisk arom och oerhört dramatisk grön färg.
Gräddaromerna från Aromhuset blir extra användbara när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, samt brun. Om man därtill blandar smakerna en aning så kan man få fram alla lika färger man vill, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir oerhört mumsiga!
Är man nyfiken på att undersöka Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem smidigast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett medföljer och underlättar när man önskar mäta upp mindre mängder, till exempel till sin morgonskål med yoghurt.
Eftersom att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så letar de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose eller Stevia kan man själv skapa fantastiska bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att tillägga en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är sannerligen ett användbart bidrag i skafferiet.